Museet
Gamlehaugens første etasje er viet minnet om Christian Michelsen og ble etterlatt i all hovedsak slik den var ved hans død i 1925. Allerede i 1927 ble museet åpnet for publikum og kun små forandringer er gjort siden den gang. Museumsdelen består av til sammen åtte ulike rom som hver har sine interessante sider og som samlet forteller mye om overklassens kår ved begynnelsen av 1900-tallet og om Christian Michelsen spesielt. Interiøret er en blanding av tidsriktig nasjonalromantikk, jugendstil og eldre interiør som Michelsen har medbrakt fra sitt tidligere hjem ved Nygårdsparken.

Andre etasje er dessverre stengt for publikum. Det var her oppe familien Michelsen hadde sine soverom. Her hadde også Michelsen kontor i de senere årene av sitt liv. Galleriet som er åpent ned mot hallen er dekorert med malerier på alle vegger. I likhet med biblioteket er det også her et portrett av Christian Michelsen som er utført av Erik Werenskiold. 

Tredje etasje har en rekke rom som har vært til bruk for tjenere og kanskje også gjester. Etasjen har også lagringsplass for møbler og annet som ikke er med i utstillingen. Etasjen står i hovedsak intakt slik den var i Michelsens tid selv om enkelte modernifiseringer er blitt gjort. Også denne etasjen er imidlertid stengt for publikum.

Kjelleretasjen huser i dag Gamlehaugens driftsavdeling med verksted og kontor samt en bebodd leilighet. Denne funksjonen kan den nok ha hatt også i Michelsens. Fra kjelleren var også sentralvarmen styrt i et av Bergens aller første hus med sentralvarme.
 
Søk
Informasjon

EIENDOMMEN ER KAMERAOVERVÅKET

VELKOMMENT TIL GAMLEHAUGEN MED HUND
HUSK BÅNDTVANG OG BRUK POSE

Hund i Bånd

Museet
Formidlingen gjennomføres
av Museum Vest
Museets åpningstider:

Museet holder åpent Juni, Juli og August, åpner i 2018 torsdag 7.juni.
Tirsdag,Torsdag, Lørdag og Søndag:
12:00, 13:00 og 14:00

Mandag, Onsdag og Fredag:
Lukket

Mer informasjon om museet finner du her, og ønsker du omvisning kan du lese dette.

PÅMELDING
tlf: (+47) 53006115.
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen
 
 
 
For kontakt med Statsbygg ring (+47) 41482941, Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen